Hava-Kar Forum Kuralları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan DanteBelmont
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

DanteBelmont

Havakariyer.net
Admin
Moderatör
Kullanıcı
Sevgili forum üyeleri,

Yönetim ekibi olarak öncelikli amacımız, mantıklı ve sağlam argümanlara dayalı mesajlarla, herkesin özgürce fikirlerini paylaşabileceği, adil, barışçıl ve saygılı bir tartışma ortamı oluşturmaktır. 🙏

Her ne kadar yöneticiler ve moderatörler forumu düzenli olarak denetleyerek uygunsuz içerikleri kaldırmak için çaba gösterse de, tüm mesajları anında incelememiz mümkün olmayabilir. Forum düzenini koruyabilmemiz için, karşılaştığınız kural ihlallerini Rapor butonu aracılığıyla bizlere bildirmenizi rica ederiz. Ayrıca, bildiriminize mesajın neden problemli olduğunu açıklayan kısa bir not eklemeniz incelemeyi hızlandıracaktır. 📨

Unutmayın, forum kuralları zamanla güncellenebilir veya yeni kurallar eklenebilir. Bu nedenle her üyenin bilinçli bir şekilde mesaj paylaşması ve güncellemeleri takip etmesi önemlidir.

📜

⛔

• Bir üyeyi hedef alan, doğrudan veya dolaylı şekilde tahrik edici, aşağılayıcı, yıldırıcı veya rahatsız edici mesajlar paylaşmak kesinlikle yasaktır.
  • İroni yoluyla dahi olsa diğer üyeleri rahatsız eden mesajlar bu kapsama girer.

🚯

• Forumda bilinçli olarak yanlış bilgi yaymak, söylenti veya dedikodu paylaşmak yasaktır.
  • Yönetim ekibi paylaşılan bilgilerin doğruluğunu her zaman teyit etmekle yükümlü değildir, ancak yanlış bilgi yaydığı tespit edilen üyelere yaptırım uygulanacaktır.

⚠️

• Özellikle hassas veya yoğun tartışmalar içeren konularda, fikirlerinizi somut deliller ve mantıklı argümanlarla desteklemelisiniz.

📵

• Havacılık sektörü işverenlerinin resmi iletişim adresleri haricinde herhangi bir telefon numarası, sosyal medya hesabı, sosyal medya grubu, web sitesi veya farklı bir platformun paylaşılması yasaktır.

👨‍💼👩‍💼

• Yönetim ekibi forumun düzenini tarafsız ve objektif bir şekilde korumakla görevlidir.
  • Ekibe yönelik saygısız, hakaret içeren veya gereksiz muhalefet içeren mesajlar yasaktır.
  • Eleştiriler her zaman yapıcı ve kurallar çerçevesinde olduğu sürece kabul edilir, ancak temelsiz suçlamalar ve provokatif mesajlar tolere edilmez.

📌

✔️ Forumda paylaşılan mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludur. Yönetim ekibi, kullanıcılar tarafından paylaşılan içeriklerden sorumlu tutulamaz, ancak yasal bir durum oluştuğunda gerekli düzenlemeleri yapacaktır.
✔️ Yasa dışı içerik paylaşımı (korsan yazılım, crack, warez, telif hakkı ihlali vb.) kesinlikle yasaktır ve ilgili hesaplar kalıcı olarak askıya alınır.
✔️ Forum yönetimi, mesajları önceden bildirim yapmaksızın düzenleme, taşıma veya silme hakkını saklı tutar.
✔️ Kişisel bilgilerin (adres, telefon numarası, hesap bilgileri vb.) izinsiz paylaşılması yasaktır.
✔️ Forumda yeni bir konu açmadan önce arama yaparak aynı konunun daha önce açılıp açılmadığını kontrol ediniz.
✔️ Konu başlıkları ve mesajlar okunabilir olmalı, büyük harf kullanımı ve aşırı biçimlendirme yaparak görüntü kirliliğine sebep olmaktan kaçınılmalıdır.
✔️ Her kullanıcının yalnızca bir hesabı olabilir. Üyeliğinizi iptal ettirmek için yönetim ekibine özel mesaj gönderebilirsiniz.

🚨

Yapılan kural ihlalinin derecesine göre yönetim ekibi aşağıdaki yaptırımları uygulayabilir:

• Hafif ihlaller: 3 gün uzaklaştırma
  • Tekrar eden ihlaller: 1 hafta uzaklaştırma
  • Ağır ihlaller veya sürekli kural ihlali: Kalıcı yasak

Kalıcı yasak alan kullanıcılar:
❌ Yeni hesap açamaz.
❌ Yasaklanan hesaplarıyla foruma erişim sağlayamaz.
❌ Mesaj gönderemez ve tartışmalara katılamaz.

Eğer yasaklama süreniz geçiciyse, cezanız tamamlandıktan sonra foruma kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

💙✈️ Hava-Kar ekibi olarak, herkesin eşit, adil ve saygılı bir ortamda fikirlerini özgürce ifade edebilmesi adına gösterdiğiniz anlayış için teşekkür ederiz.

İyi forumlar! 🚀

Bu konu öğesini görüntüleyen kullanıcılar

Geri
Üst Alt