Pegasus’un pilot yetiştirme programı kapsamında yapılan Kurul Mülakatı süreci hakkında birçok adayın ihtiyaç duyduğu bilgileri sade ve samimi bir dille bir araya getirmek istedim. Yazının temel kaynağı, Gençer Hocanın paylaştığı detaylı Drive dokümanıdır. İlgili bağlantıya
tıklayarak ulaşabilirsiniz. Bununla birlikte, ben de bu süreçten birebir geçtiğim için tecrübelerimi ve gözlemlerimi sizlerle paylaşmak istedim.
Unutmayın: Bu süreçte kimse kimsenin rakibi değil. Bilgi paylaştıkça güzelleşir. Zaten bu yolda kararlı olan her aday gerekli kaynaklara mutlaka ulaşacaktır. Hadi şimdi detaylara geçelim
Pegasus Kurul Mülakatı, pilotluk programına başvuran adayların kişilik özelliklerini, motivasyonlarını, iletişim becerilerini ve havacılığa uygunluklarını ölçmek amacıyla yapılan, çok yönlü bir değerlendirme sürecidir. Genellikle:
Mülakat birebir, çoğunlukla samimi bir hava içinde geçse de, adayın stres altındaki duruşu, kendini ifade edişi ve Pegasus kültürüne uygunluğu dikkatle gözlemlenir.
1. Tanıtım ve Motivasyon Soruları
2. Takım Çalışması ve Stres Yönetimi
3. Teknik ve Genel Kültür Soruları
4. İngilizce Değerlendirme
Kendiniz olun: Abartılı cevaplar yerine içtenlik ve farkındalık önemli.
Araştırma yapın: Pegasus’un vizyonu, filosu, değerleri hakkında bilgi sahibi olun.
Ayna karşısında pratik yapın: Kendinizi tanıttığınızda nasıl bir duruş sergiliyorsunuz? Mimik, beden dili önemli.
Takım ruhunu gösterin: Havacılık bir ekip işidir, bu bilinci yansıtın.
Kıyafetinize dikkat edin: İlk izlenim her zaman önemlidir. Düzgün, sade ve kurumsal bir görünüm tercih edin.
Bu süreçte herkesin yolu farklı ama hedef aynı: gökyüzüne ulaşmak. Kurul mülakatı, sadece teknik değil, karakterinizin ve duruşunuzun sınandığı bir adımdır. Hazırlıklı, özgüvenli ve samimi olun – gerisi gelecektir.
Umarım bu rehber sana faydalı olur. Soruların olursa ya da mülakat deneyimini paylaşmak istersen yorumlara beklerim.
Bol şans, future captain!

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.
Unutmayın: Bu süreçte kimse kimsenin rakibi değil. Bilgi paylaştıkça güzelleşir. Zaten bu yolda kararlı olan her aday gerekli kaynaklara mutlaka ulaşacaktır. Hadi şimdi detaylara geçelim

Kurul Mülakatı Nedir?
Pegasus Kurul Mülakatı, pilotluk programına başvuran adayların kişilik özelliklerini, motivasyonlarını, iletişim becerilerini ve havacılığa uygunluklarını ölçmek amacıyla yapılan, çok yönlü bir değerlendirme sürecidir. Genellikle:
- Psikologlar,
- Kaptan pilotlar,
- Ve İK uzmanları kurulda yer alır.
Mülakat birebir, çoğunlukla samimi bir hava içinde geçse de, adayın stres altındaki duruşu, kendini ifade edişi ve Pegasus kültürüne uygunluğu dikkatle gözlemlenir.
Mülakat Aşamaları ve Sıkça Sorulan Sorular
1. Tanıtım ve Motivasyon Soruları
- “Bize kendinizden bahseder misiniz?”
- “Neden pilot olmak istiyorsunuz?”
- “Neden Pegasus’u tercih ettiniz?”Burada samimi ama özgüvenli olun. Ezber değil, içten cevaplar önemli!
2. Takım Çalışması ve Stres Yönetimi
- “Zor bir ekip üyesiyle nasıl başa çıkarsınız?”
- “Yoğun baskı altında nasıl karar verirsiniz?”Bu sorularla adayın CRM (Crew Resource Management) becerileri değerlendiriliyor.
3. Teknik ve Genel Kültür Soruları
- Havacılıkla ilgili temel bilgiler (uçak tipi, şirket filosu, vs.)
- Coğrafya, yön tayini, gündem soruları da çıkabilir.
4. İngilizce Değerlendirme
- Genelde basit ama akıcı İngilizce ile kendini ifade edebilmen beklenir.
- “Introduce yourself”, “Why do you want to be a pilot?” gibi sorularla karşılaşabilirsin.
Tavsiyeler

Son Söz
Bu süreçte herkesin yolu farklı ama hedef aynı: gökyüzüne ulaşmak. Kurul mülakatı, sadece teknik değil, karakterinizin ve duruşunuzun sınandığı bir adımdır. Hazırlıklı, özgüvenli ve samimi olun – gerisi gelecektir.
Umarım bu rehber sana faydalı olur. Soruların olursa ya da mülakat deneyimini paylaşmak istersen yorumlara beklerim.

Bol şans, future captain!